1/06/2012

Canelons de gírgoles i formatge de cabra


Per a esperits vegetarians que no suporten els canelons de Sant Esteve, aquí va una alternativa suau i deliciosa, molt fàcil de fer. 

Necessitarem:
- 250 gr de gírgoles
- 1 ceba mitjana
- 3 talls finets de formatge de cabra 
- llet, farina, sal nou muscada
- 20 plaques de canelons
- Formatge emmental per a gratinar


Es bullen les plaques de canelons en una olla amb força aigua i sal. Es deixan caure d'una en una per evitar que s'enganxin. Un cop són cuites "al dente" s'escorren i es deixen assecar planes sobre un drap de cuina ben net.

Per a fer la farsa es talla la ceba a llunes finetes i es posa a coure amb una mica d'oli fins que està daurada. S'afegeixen les gírgoles tallades, un polsim de sal i es fan a boc baix fins que són cuites. Es treu, s'afegeix el formatge de cabra esmicolat i es tritura amb el Minipimer.


En una paella es posa una cullerada de mantega i la farina blanca crua. Es remena fins que la farina agafi un to daurat. S'afegeix un pessic de sal, nou muscada i llet tèbia i es va remenant fins aconseguir una beixamel poc espessa. S'afegeix la pasta de gírgoles i formatge i es va lligant fins aconseguir una pasta compacte.

Es van farcint les plaques de canelons i es van col·locant en una safata. Es cobreix de beixamel i es posa una cap de formatge per sobre. Es gratina i es menja.

I mentrestant la música de Nadal ens escalfa els cors i ens recorda que cada any tenim l'oportunitat de reinventar la il·lusió

 In The Bleak Midwinter per Annie Lennox. A Christmas Cornucopia 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada