1/29/2012

Tofu fregit amb salsa (Aguedashi Dofu)

 
El segon plat que hem preparat al Curset de cuina japonesa ha estat el Aguedashi dofu , o Tofu fregit amb salsa. Tot i que jo no tinc massa estimació pel tofu, haig d'admetre que aquesta manera de preparar-lo m'ha semblat boníssima i que ho repetiré a casa.

Ens caldrà: 
1 tofu fresc d'uns 450 gr
Maizena per arrebossar
Oli de girasol per fregir

Per fer la salsa:
200 ml d'aigua
1 culleradeta de Dashi
2 cullerades soperes de salsa de soja
2 cullerades soperes de Mirin

Pel guarniment
1 cibulet (o calçot)
Alga Nori en pols

Primerament, tapem el tofu amb un drap net o un paper de cuina i el deixem premsar entre dues fustes amb pes a sobre per extreure'n l'aigua. Es deixa uns 15 o 20 minuts. 

Un cop eixut es talla a quadrats i s'arrebossa amb Maizena. Es fregeix lleugerament en oli de girasol. A banda es posa a escalfar la  barreja de Dashi, Mirin i la salsa de soja.

Es posa el tofu fregit al fons del bol. S'hi tira la salsa calenta per sobre i es guarneix amb cibulet tallat molt fi i amb un polsim d'alga Nori

Es menja calentó i us asseguro que assolireu un clar estat d'ànim zen. La música de Brian Eno, By this River també ajuda, es clar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada